Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Zakelijke verzekeringen een besparingspost? Nu zéker niet.

23 februari 2021


Iedere ondernemer kijkt jaarlijks naar zijn kosten. Staan deze nog in verhouding met de omzet? Stijgen deze harder of minder hard dan de omzet? En maken we de juiste keuzes in het uitgeven van geld? Een populaire kostenpost om tegen het licht te houden zijn verzekeringen. Vooral als de omzet terugloopt. De laatste maanden krijgen we daarom veel telefoontjes van ondernemers met het verzoek om te kijken of er iets te besparen valt. Om een aantal van deze vragen te beantwoorden, leggen we hieronder het belang van drie zakelijke verzekeringen uit. En waarom besparen op verzekeringen een slecht idee is als je straks niet voor vervelende verrassingen wilt komen te staan. 

Goederen- en inventarisverzekering

Als je slachtoffer bent van een brand, ontploffing, inbraak, vandalisme of bijvoorbeeld een beroving heeft dit een enorme impact op jou en je onderneming. Een flinke klap om te verwerken én je spullen zijn weg of niets meer waard. Dit laatste, de schade aan je bedrijfsmiddelen, valt onder een goederen- en inventarisverzekering. Nu veel mensen thuis werken, zijn laptops, computers en andere waardevolle spullen vaak door de werknemer meegenomen naar huis. Weet jij wat hiervan onder jouw verzekering valt? Veel ondernemers zijn niet op de hoogte van de dekking. Sterker nog: de dekking van verschillende verzekeringen loopt erg uiteen. Dus als jij niet weet of de dure MacBooks bij jouw personeel thuis veilig staan, raadpleeg dan snel je adviseur.  

Cyberverzekering

Waar over het algemeen te licht over wordt gedacht is hacking, systeeminbraak en diefstal van gegevens. Dagelijks doen zich kleine en grote cybercrime situaties voor. Het openen van een onbekende email is zo gedaan en kan verstrekkende gevolgen hebben. Onlangs nog bij één van onze klanten. Een medewerker van een transportbedrijf downloadde een besmette link en gaf hiermee iemand van buitenaf toegang tot vertrouwelijke informatie op de server. Thuiswerken vormt hierin een groot risico. Niet ieder bedrijf heeft namelijk een beveiligde omgeving, waarin medewerkers thuis kunnen werken. Met een Cyberverzekering ben je als bedrijf in ieder geval verzekerd tegen de schadekosten van derden veroorzaakt door cyber criminaliteit. Heb je twijfels over de veiligheid van jouw gegevens nu ze veelal thuis worden gebruikt? Een cyberverzekering geeft rust en is dus -in dit digitale tijdperk- geen optie om op te besparen. 

Verzuimverzekering

Ten slotte de belangrijkste verzekering voor een bedrijf met personeel: de (ziekte)verzuimverzekering. De verzekering die de verplichte doorbetaling van het loon van een zieke medewerker in de eerste 2 jaar dekt. Want stel je toch eens voor. Je hebt een aannemersbedrijf met vier man vast in dienst. Eén van de vier medewerkers wordt als gevolg van Corona ziek. En dit duurt geen twee weken, maar twee jaar omdat de medewerker kampt met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld geheugenverlies, afname longcapaciteit en mentale problemen. Zonder verzuimverzekering dien je de kosten van twee jaar loon door te betalen uit eigen zak en daarmee zie je wellicht je winst in rook opgaan.

Wij zijn als NVO erg begaan met al onze klanten en willen altijd meedenken in kosten besparen. Maar onze betrokkenheid is er met name op gericht om grote toekomstige kostenposten te overzien en jou daarover te informeren en te adviseren hoe dit te beschermen. Sparren over je risico`s en wat dit voor jou betekent? Met een frisse blik helpen wij je met een eerlijk financieel advies, gericht op jouw persoonlijke wensen en behoeftes. 

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT