Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Word geen dubbel slachtoffer van criminelen

24 maart 2021

Het is zo oud als de weg naar Rome. Het beroep van crimineel, boef en misdadiger. Ze hebben allen één missie: spullen, geld of data van anderen stelen om daar zelf beter van te worden. De ene keer opzichtig op een vol buitenlands terras, waarna ze hard wegrennen met je tas vol reisdocumenten. De andere keer op de achtergrond, wanneer ze je pinpas skimmen en geld opnemen. Als slachtoffer kan je hier nog jaren last van hebben in de vorm van achterdocht, angst en geldproblemen. Leer daarom van de ervaringen van Laura, Derk en Moniek. 

Spontaan weekendje weg

Na een heftige scheiding en veel verdriet werd Laura verrast door haar vriendinnen. Laura was er echt aan toe om even haar sores te vergeten. En dus namen haar vriendinnen haar als verrassing mee naar Rome. Zonder kinderen even genieten en plezier maken. Wat drie memorabele dagen moesten worden, werden het ook maar dan op een vervelende manier. Op de tweede dag aan het ontbijt werd Laura berooft van haar tas met haar portemonnee, paspoort en mobiel erin. En helaas was zij in alle haast vergeten een reisverzekering af te sluiten. Dat kostte haar naast -een onbezorgd weekendje weg- een kleine 800 euro om de schade te herstellen. 

Een nieuwe soundbar 

Derk is een echte gadget freak. Hij woont nog op zijn studentenkamer, maar dat is niet aan zijn apparatuur te zien. Inmiddels heeft hij zijn tweede baan als digital marketeer en verdient hij een salaris, waarmee hij zijn hobby kan bekostigen. Zo kocht hij na 6 maanden werken een Sonos soundbar van een kleine 1000 euro. Maar waar hij geen erg in had, was de slechte beveiliging van zijn huis. Dit kwam aan het licht toen zijn nieuwste speeltje na 2 weken weg was, omdat zijn deur geen noemenswaardig slot had. Toen hij zijn ouders benaderde voor hulp, bleek hij onderverzekerd en was dit dus een dure les in ‘op eigen benen staan’. 

Geld moet rollen

Modewinkels hebben aan Moniek een goede klant. Ze is gek op kleding, schoenen en bijpassende tassen. Die ze dan ook overal haalt. De meest bijzondere exemplaren vindt ze op markten en kleine winkeltjes achteraf. Waar je uiteraard ook kan pinnen. Maar onlangs piepte het apparaat en gaf aan ‘saldo te laag’. Dit kon niet, want het was einde van de maand en dus had Moniek haar salaris ontvangen. Na onderzoek bleek dat er in de afgelopen dagen drie keer 300 euro te zijn opgenomen. Maar niet door haar. Wat bleek: drie weken geleden was haar pinpas succesvol geskimd, waardoor er nu 900 euro was buit gemaakt. Moniek was in alle staten, want besteedde nooit tijd en aandacht aan haar verzekeringen. Maar gelukkig vergoedde RegioBank het geskimde bedrag aan Moniek. En hielp haar ook haar bankpas blokkeren en haar door het doolhof van papierwerk en aangifte bij de politie.

Ben jij wel eens slachtoffer geweest van criminelen? We hopen van niet. Maar als dit wel eens gebeurt, wil je niet dubbel de klos zijn. Waardoor het je ook nog eens veel geld kost. Met een frisse blik geven wij je een eerlijk financieel advies gericht op bovenstaande en andere voorbeelden uit jouw praktijk.

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT