Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Verhoog de waarde van je huis, maak hem mooi!

17 oktober 2020

Om te genieten van je woning is een gezellig huis heel belangrijk. Met een tof interieur verhoog je niet alleen de waarde van je woning, maar ook jouw eigen woongenot! 

Wij vroegen onze hypotheekklant Desiree Hagendijk - professionele verbouw- en stylingaddict - hoe zij haar interieur ‘onderhoudt’. Hieronder vind je haar tips!

De tips van Desiree 

Het najaar is de perfecte tijd om juist weer lekker veel dingen binnen aan te pakken! Met regelmaat investeren in je woning geeft zoveel wooncomfort. Denk daarbij niet alleen aan grote verbouwingen, maar juist ook aan kleine klusjes. Die maken het verschil! 

Tip 1. Kleine moeite, groots effect! VERF!

Verf dat wandje waar je al zo lang over twijfelt. En dan meteen in de kleur die je niet durfde. Met verf bereik je zoveel effect; je huis ziet er meteen weer fris uit. Iedereen kan het. En bevalt het niet? Dan is het zo weer over te schilderen. Kijk bij het kiezen van de kleur goed naar de lichtinval in je eigen huis. De kleur van het proefstaaltje in de winkel of op foto's van het internet kunnen er heel anders uitzien dan bij jou op de muur. Koop een testpotje en kijk de kleur even aan. Hoe lichter je huis, hoe donkerder de verf kan! Extra tip: denk ook aan het plafond. Die hoeft niet standaard wit. Een beige of lichtgrijze tint geeft zoveel warmte!

Tip 2.  Maak van opruimen je hobby ;-)

Opruimen is het belangrijkste onderdeel van onderhoud. Met een opgeruimd huis zie je namelijk goed of er plintjes los liggen, beschadigingen aan de vloer zijn of je kozijnen geverfd moeten worden etc. Maar dit is ook de lastigste, want deze klus is nooit af. Om opruimen gemakkelijker en leuker te maken gebruik je bijvoorbeeld handige, kleurrijke kratjes. Ideaal voor de spullen van je kids, maar natuurlijk ook om je eigen spullen te organiseren. Stapelen, sorteren en…. opruimen maar! 

Tip 3. Vergeet de vloer niet

Investeer in een mooi vloerkleed. De woonkamer krijgt echt meteen een andere uitstraling. Voor een extra chic effect: neem een vloerkleed dat groter is dan de zithoek zelf.  Dat geeft een veel ruimtelijker effect. En zet dan ook gelijk je bank een stukje van de muur af. Dat toont meteen een stuk levendiger.

Tip 4. Maak van klussen een spel

Wij maken voor ons huis altijd een lijstje met dingen die we graag willen doen en verbeteren in ons huis (van een wandje verven, nieuwe lamp, eindelijk die plinten en de boel omgooien tot de grotere klussen, zoals een nieuwe vloer). Ik geef elke klus een cijfer en mijn vriend doet dat ook. De klus met de hoogste totaalscore wint en wordt als eerste gedaan. 

Onthoud bij alles, doe zoveel mogelijk inspiratie op en maak ook eens een moodboard. Durf  én maak het persoonlijk. Ten slotte: op klusgebied kan je meer dan je zelf denkt!

Meer tips en inspiratie van Desiree? Volg haar instagram-account: @enter.living https://www.instagram.com/enter.living/ 

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT