Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Van kantoor naar keukentafel en van matras naar mondkapje

25 september 2020

Ondernemen is kansen zien en kansen pakken. Dat wordt tijdens een crisis duidelijker dan ooit. De coronacrisis levert talloze voorbeelden, maar ook (dreigende) nieuwe wet- en regelgevingen, zoals de stikstofregeling, dagen ondernemers uit. De horeca die massaal overstapt op bezorgen, matrasfabrikanten die transformeren tot mondkapjesmakers en boeren die ‘retailen’ met een biologische erfwinkel.

Andere risico’s

We kunnen nog wel even doorgaan met dit rijtje. Hoe vervelend de situatie ook is, het is mooi om te zien waar we als ondernemers toe in staat zijn. Wanneer je als bedrijf een nieuwe weg inslaat, moet je echter ook rekening houden met nieuwe risico’s. Werken in de bediening brengt nu eenmaal andere risico’s met zich mee, dan wanneer je rondrijdt als bezorger. En kunnen de bezoekers van de boerenwinkel veilig het erf betreden? Het is belangrijk dat je deze nieuwe risico’s goed indekt. De bestaande verzekering biedt vaak onvoldoende dekking. Zeker wanneer je als bedrijf een compleet nieuwe weg inslaat. Deze nieuwe activiteiten worden vaak niet gemeld bij de tussenpersoon, maar zijn dus zeker wel van belang!

Andere inkomsten

Een crisis leidt in veel gevallen (tijdelijk) tot lagere inkomsten. Er zijn ook bedrijven die juist welvaren bij een crisis. Zo zien online supermarkten, maaltijdbezorgers, zeepproducenten en ict-bedrijven hun inkomsten tijdens de coronacrisis explosief groeien. Ben je als bedrijf nu misschien over- of juist onderverzekerd? Hetzelfde geldt voor personeel, transportmiddelen en werkmaterieel. Misschien maak je hier nu minder of zelfs geen gebruik van? Dit wil overigens niet zeggen dat je dan zomaar je verzekering kunt aanpassen of opzeggen. Als ‘eigenaar’ blijf je namelijk verantwoordelijk. Hoe werkt dit voor jouw situatie? Wij zoeken het graag voor je uit.

Thuiswerken  

Als gevolg van de coronacrisis zijn veel bedrijven (blijvend) overgestapt op thuiswerken. Ook thuiswerken brengt andere risico’s met zich mee. Je blijft als werkgever wettelijk verantwoordelijk voor een goede en veilige werkplek. Je bent dus in beginsel ook aansprakelijk als er iets mis gaat. Wil je het risico op dure claims voorkomen, laat dan controleren of de werkplek in orde is. Overleg met jouw arbodienst welke faciliteiten nodig zijn.   Wanneer er sprake is van schade aan apparatuur, dan is het belangrijk dat dit ook in een thuissituatie verzekerd is. Bij de meeste bedrijfsverzekeringen is deze dekking opgenomen, maar we kijken het graag voor je na.

Iedereen pakt zijn kans!

Verder heb je te maken met een vergroot cyberrisico. Ook cybercriminelen pakken hun kansen in crisistijd en spelen listig in op de zorgen over corona met fakemails en aanbiedingen. Daarnaast is niet elk bedrijf voorbereid op de overstap naar thuiswerken, waardoor de beveiliging niet altijd optimaal geregeld is.

Een crisis is een goed moment om je verzekeringen eens onder de loep te nemen. Zeker wanneer je als bedrijf een nieuwe weg inslaat. Ben je nog wel passend verzekerd? Wij kijken graag met je mee!

 

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT