Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Onvoorziene kosten hond niet voor de poes

17 februari 2021

Nooit eerder was de run op een huisdier zo groot als nu. Door de eerste en tweede lockdown weten veel gezinnen het zeker: we willen een huisdier. Dat brengt gezelligheid. Geeft de kinderen een maatje om mee te spelen. En dat zorgt voor een verplicht #ommetje en dus voor de noodzakelijke beweging. Veruit het populairste huisdier voor veel mensen is een hond. Voor het aanschaffen van zo’n lief pluizig beestje, is het goed om even stil te staan bij je verzekeringszaken. Zo voorkom je onvoorziene kosten en kan je zonder zorgen genieten van je viervoeter. 

Een (jonge) hond in huis 

Daar is ‘ie eindelijk. Jullie lieve kleine labrador. Een bruin dotje die (niet) luistert naar de naam Banjer. Het is net een baby: hij slaapt overdag en jankt `s nachts. Moet nog zindelijk worden. En pakt alles wat hij pakken kan. Een jonge hond betekent vaak schade aan losse spullen in huis. Dit is het terrein van de inboedelverzekering. Maar let op! In veel gevallen keert de verzekeraar niet uit. Vraag dit na bij je adviseur. 

Dat doet die anders nooit 

Niet alleen binnenshuis, maar veel vaker buitenshuis kom je met een hond voor verassingen te staan. Daar kan hij schrikken van een geluid, waardoor hij een klein kind omver rent. Springt hij uit enthousiasme tegen de auto van je buurman, met lakschade als gevolg. Of duwt hij met zijn staart een glas hete thee in de laptop van je zus. Kortom: een ongeluk zit in een klein hoekje. Raadpleeg ook hiervoor je verzekeringsadviseur om een passende aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Kleine moeite groot plezier. 

Kat in de zak 

Helaas heeft de liefde voor en de run op puppy’s ook een keerzijde. En dat is dat sommige mensen een slaatje proberen te slaan uit de zoektocht naar een maatje. Deze mensen hebben geen liefde voor honden, maar zien een snelle manier om (veel) geld te verdienen en doen zich voor als erkende fokkers. Zij leveren ongezonde en soms niet levensvatbare dieren af. Met alle gevolgen van dien. In die situaties is het fijn als je kunt terugvallen op een rechtsbijstandverzekering. Die niet het leed, maar wel in veel gevallen de kosten voor je kunnen verhalen. Ook kan je bij hen terecht voor tips over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hond. 

Ons advies luidt daarom: overweeg je of heb je een hond? Contact je verzekeringsadviseur om jouw persoonlijke risico`s onder te brengen bij de juiste partij. Wij hebben inmiddels zicht op de meest diervriendelijke verzekeraars en helpen je graag met een fris en eerlijk advies, gericht op jouw persoonlijke wensen en behoeftes.

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT