Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Oktober is woonmaand!

17 oktober 2020

De dagen worden korter en het herfstachtige weer nodigt niet uit om naar buiten te gaan. Daarom besteden veel mensen in oktober extra aandacht aan hun interieur. Van andere kussens op de bank tot een compleet nieuwe kast of bankstel. We maken ons huis gezellig voor de gure herfst- en wintermaanden, zodat het voelt als een warm nest.  

In het kader van de woonmaand zijn veel interieuritems nu extra scherp geprijsd. Maar het kan altijd nog goedkoper. Met een beetje creativiteit geef je jouw interieur voor weinig geld een nieuwe look. Pak een kwast en pimp je oude kast of maak je eigen bureau of tv-meubel. Internet staat boordevol doe-het-zelf tips. Of ga voor tweedehands. Marktplaats staat vol toffe meubels of bezoek de Kringloopwinkel.

Nieuw interieur  

Ga je toch voor nieuw, vergeet dan niet om je inboedelverzekering te checken. Natuurlijk hoef je niet voor elk nieuw meubelstuk meteen je verzekering aan te passen. Verzekeraars gaan er over het algemeen van uit dat je af en iets nieuws koopt. Maar het is altijd verstandig om grote veranderingen door te geven. Zo weet je zeker dat je nooit onderverzekerd bent.

Bouwkundige aanpassingen

Hetzelfde geldt voor je woonverzekering of opstalverzekering. Ga je voor een grote verbouwing in de vorm van bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, keuken of aanbouw? Dan stijgt vermoedelijk de waarde van je woning. Het is belangrijk dat je je woning tegen de juiste waarde verzekert, zodat je bij eventuele schade voldoende krijgt uitgekeerd om de schade te kunnen herstellen/ betalen. De wijzigingen zelf zijn doorgaans automatisch meeverzekerd, zonder dat je hiervan melding hoeft te maken. Uitzonderingen daargelaten, zoals in het geval van een rieten dak. Vanwege een verhoogd brandrisico moet je waarschijnlijk meer premie gaan betalen.

Onderhoud

Je blijft met dit natte herfstweer natuurlijk liever binnen, maar vergeet niet om regelmatig de dakgoten te controleren en eventueel schoon te maken. Zeker wanneer er veel bomen in de buurt staan, is de kans groot dat de dakgoot verstopt raakt. Een verstopte dakgoot kan leiden tot wateroverlast en schade aan de woning. In zo’n geval is er sprake van achterstallig onderhoud en is de kans groot dat de verzekering de schade niet dekt. Wanneer de dakgoot overloopt, is dit vaak een teken van verstopping. Er bestaan tegenwoordig verschillende producten om een verstopte dakgoot te voorkomen, zoals bladvangers en gootbeschermers. Of misschien is het snoeien van de boom die dichtbij staat een optie? Goed onderhoud draagt uiteindelijk ook bij aan een fijn huis.

Net als je huis, hebben ook verzekeringen regelmatig onderhoud nodig. Bel ons gerust voor een gratis check of second opinion!

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT