Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

NVO Verzekeringen: het ijzersterke fundament voor de periode vanaf nu

25 mei 2021

Per 1 juni 2021 gaan NVO Verzekeringen, De Man Advies en Endass Verzekeringen & Hypotheken samen verder onder de naam NVO Groep. Wat meteen opvalt is dat deze nieuwe naam het meest lijkt op de naam van NVO Verzekeringen. De rijke historie, het 75-jarig bestaan en de autoriteit op het gebied van Transport en Logistiek worden hiermee voortgezet. En tegelijkertijd begint een nieuw tijdperk waarin de krachten van De Man Advies en Endass bijdragen aan nieuwe successen. Om de ontstaansgeschiedenis van NVO Verzekeringen niet te vergeten, halen we hieronder wat herinneringen op. 

In den beginne 

Op 1 juni 1945 richt Arie Roos in Rotterdam NVO op wat staat voor Nederlandsche Verzekering Onderneming. Hij werkt op dat moment nog bij de bank, maar begint in zijn avonduren met het sluiten van verzekeringen. Al snel belandt hij in de logistieke sector. Vrienden van hem vanuit Maasdam werken voor Melkunie (nu FrieslandCampina) en vragen Arie om hulp. Het melktransport begeeft zich op dat moment in een transitie en moet verzekerd worden. Werden de melkbussen voorheen altijd opgehaald met paard en wagen, gaat dat nu steeds meer met gemotoriseerde voertuigen. Arie krijgt het voor elkaar en vanaf dat moment is NVO een autoriteit in het verzekeren van transport en logistiek. 

Familiebedrijf in beweging

Arie is een taaie en houdt het 37 jaar vol. Hij verzekert particulieren en zakelijke risico`s en geeft in 1983 het stokje over aan zijn zoon: Peter Roos. Die dan al sinds 1967 in de zaak werkt. In 1989 begint Leon de Zwart, huidig mede-eigenaar NVO Groep, op de financiële afdeling van NVO Verzekeringen. Uit die tijd herinnert hij zich de dames op de typemachine die ieder jaar van september tot en met februari groene kaarten uittypten. Daar kwam met de komst van de matrixprinter verandering in. Zo was de eerste innovatie van NVO Verzekeringen begin jaren 90 een feit, waarna er nog velen volgden. 

Voorwaartse kracht 

Leon verruilde na 3 jaar de financiële afdeling voor de acceptatie afdeling en begon te leren als adviseur. `s Avonds bij particulieren thuis of overdag mee met Peter Roos naar grote transportrelaties. Vanaf 1995 zit NVO voortaan in Capelle aan den IJssel in een eigen pand en heeft flink de wind in de rug. Vanwege goede naam en faam bij omvangrijke transporteurs worden onderaannemers doorverwezen naar NVO voor hun verzekeringen. Dit zorgt voor een flinke expansie van de portefeuille. 

In eigen handen 

Vanaf 2006 voeren Leon de Zwart (Commercie) en Robin Roos (3e generatie) directie binnen NVO. De organisatie staat als een huis met een mooie klantenportefeuille, goede relaties met verzekeraars, een exclusief lidmaatschap bij de Dutch Tank and Silo Association, maar krijgt geen opvolging in de familie Roos. Robin Roos vertrekt in 2015 als Algemeen Directeur en de portefeuille van NVO zoekt een opvolger. Na 29 jaar werken voor NVO gaat Leon de Zwart actief op zoek naar manieren om de portefeuille over te nemen. Samen met Jochem de Man, die met De Man Advies dan al sinds 1978 een agentschap heeft bij NVO, neemt Leon in 2017 de portefeuille over en gaan samen verder. 

Het avontuur begint 

De plannen van Leon en Jochem samen zijn groot. Maar -in tegenstelling tot bij veel andere ondernemers- blijft het niet bij plannen, maar wordt er in 4 jaar veel realiteit. Voorbeelden hiervan zijn: de verhuizing van NVO naar `s Gravendeel, de actieve bediening van NVO klanten die resulteert in hogere klantwaardes en meer tevredenheid, de succesvolle participatie in het volmacht bedrijf DiVerz! (juni 2018) waarin kennis, kunde en kosten worden gedeeld en ten slotte de overnames van de portefeuille van Job van Broekhuijze (jan. 2020) en Endass Verzekeringen & Hypotheken (jan. 2021). Eén ding is zeker: NVO is here to stay. Niet langer als NVO Verzekeringen, maar voortaan als NVO Groep. 

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT