Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Minder betalen voor de zorgverzekering?

6 november 2018

1.            Naturapolis Verzekeraars bieden hun basiszorgverzekering aan in twee vormen: de restitutiepolis en de naturapolis. Met de restitutiepolis krijgt u uw zorgkosten vergoed, ongeacht waar u zich heeft laten behandelen. De naturapolis biedt die volledige vergoeding alleen als u zich laat behandelen door een zorgaanbieder met wie de verzekeraar een contract heeft gesloten. Met een naturapolis bent u voordeliger uit. Omdat verzekeraars groot inkopen, kunnen zij namelijk lagere prijzen bedingen en daardoor de verzekering tegen een lagere premie aanbieden.

2.            Eenvoudigere dekking Ongeveer 80 procent van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. Maar veel van de vergoedingen in hun pakket benutten zij nooit. En een kwart van de mensen met een aanvullende zorgverzekering, maakt daar überhaupt geen gebruik van. Jammer, want de premie voor een flink aanvullend pakket liegt er niet om.

Ga eens na hoe vaak u uw aanvullende verzekering in de afgelopen jaren heeft gebruikt. Is dat maar weinig? U kunt u per maand veel besparen als u een eenvoudiger aanvullend pakket of alleen de basisverzekering kiest. Bedenk wel dat u in dat geval meer risico loopt. Als u onverhoopt toch onverzekerde zorg nodig heeft, moet u dat zelf betalen.

3.            Hoger eigen risico U kunt boven op het verplichte eigen risico nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tussen 100 en 500 euro. Hoe hoger uw vrijwillige eigen risico is, hoe minder premie u betaalt. Zorg er wel voor dat u een spaarpotje heeft om zowel het verplichte en als het vrijwillige eigen risico te kunnen betalen.

4.            Premie ineens betalen De meeste Nederlanders betalen een maal per maand de premie voor hun zorgverzekering. Maar wist u dat u een korting kunt krijgen als u de zorgpremie in een keer betaalt voor het hele jaar? De korting varieert van zorgverzekeraar, maar ligt tussen de 1 en 3 procent.

5.            Polis zoeken met de laagste premie

Zorgverzekeraars bepalen zelf de premie voor hun basisverzekering. In 2018 kostte de goedkoopste polis 93,85 euro en de duurste 125,50 euro per maand. Op jaarbasis is dat een verschil van bijna 400 euro. Is prijs belangrijk voor u? Laat ons dan de verzekering zoeken die voor u het voordeligst uitpakt.

6.            Zorgtoeslag aanvragen Als uw inkomen laag is, heeft u misschien recht op zorgtoeslag. Ga na of u daarvoor in aanmerking komt. Volgend jaar bedraagt de maximale zorgtoeslag 1.233 euro per jaar voor een eenpersoonshuishouden en 2.402 euro voor een meerpersoonshuishouden. Op het internet bieden bureautjes aan om uw zorgtoeslag aan te vragen. Maar let op! Zij rekenen daar een flink bedrag voor en beschikken na de aanvraag bovendien over uw burgerservicenummer (BSN). Via de website van de Belastingdienst, kunt u veilig en gratis zorgtoeslag aanvragen.  

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT