Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

LinkedIn: een populaire route naar jouw waardevolle gegevens

24 maart 2021

Cybercriminaliteit 

In de afgelopen jaren zijn er al heel wat termen aan de Van Dale toegevoegd. Enkele daarvan zijn: Phishing, Ransomeware, Hackers, Botnet, DDos-aanval en Cryptojacking. Allemaal met één overeenkomst. Het zijn allemaal vormen van cybercrime, waarbij individuen of (actie)groepen het internet gebruiken om mensen of organisaties te chanteren, op te lichten of af te persen met als doel: geld verdienen.  

Iedereen is slachtoffer

Inmiddels is duidelijk dat iedereen al wel eens slachtoffer is geworden van cybercrime. Dus ook jij. Je vraagt je misschien af hoe dat kan, want je hebt hier nooit iets van gemerkt. Dat hoeft ook niet. En sterker nog: dat is ook de bedoeling. Maar er zijn verschillende sites actief, waar je jouw gestolen digitale informatie kan achterhalen. Het is een kwestie van je naam, gebruikersnaam of emailadres invullen en dan kan je zien of je wachtwoord is gehackt. Een voorbeeld hiervan is deze link van de politie: https://www.politie.nl/themas/controleer-of-mijn-inloggegevens-zijn-gestolen.html

LinkedIn

Je hebt het vast al eens meegemaakt. Een raar bericht van een connectie op LinkedIn of Instagram. Met het verzoek om op een link te drukken of om geld over te maken. Natuurlijk komt dit niet van jouw connectie, maar is dit het werk van hackers. Die zo bij jouw gegevens proberen te komen. Nu is dit nog vaak te herkennen aan een taal-of spelfout, maar hackers worden steeds slimmer. Een ander voorbeeld is een mail afkomstig van LinkedIn. Met in het bericht een zogenaamd commercieel ‘offer you can`t refuse’. Trap er niet in en verwijder het bericht meteen. Maak in alle gevallen altijd melding bij LinkedIn. En voorkom dat je gehackt wordt door het inschakelen van dubbele verificatie in je LinkedIn account. Zo kan niemand jouw account in zonder een code in te voeren die je via je telefoon ontvangt. 

Cyberverzekering 

Je kunt begrijpen dat dit ondanks de vele waarschuwingen wel eens mis gaat. Per ongeluk druk je aan het einde van een vermoeiende dag toch op een link en laat zo een virus binnen, waardoor al je gegevens op de digitale straat liggen. Helaas is dit niet in alle gevallen te voorkomen, maar je kunt de gevolgen ervan wel beperken. Een cyberverzekering is een vangnet en dekt de meeste gevolgschade die een hack, of cyberaanval teweeg kan brengen bij jouw klanten, relaties of medewerkers omdat gegevens nu in handen zijn van hackers. Vaak is het zelfs zo dat ook de kosten van een cyberspecialist worden vergoed. Deze specialist zoekt uit wat er gebeurt is, wat er op straat ligt en hoe grotere gevolgen te voorkomen zijn. Zodat je hier niet alleen in staat. 

Meer weten over wat een cyberverzekering jou kan opleveren aan rust, preventie maatregelen en tips in je dagdagelijkse computerwerk? Met een frisse blik helpen wij je met een eerlijk financieel advies gericht op jouw wensen en behoeftes.

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT