Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Je kan deze zomer het dak op!

23 juli 2020

Hoe ga jij deze zomer op vakantie? Met de auto, boot, caravan of misschien wel met de daktent? Het fenomeen ‘daktent’ is niet nieuw, maar krijgt wel steeds meer belangstelling. Slapen op je auto geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Back to basic, maar dan wel op een comfortabele manier. Zonder gedoe met tentstokken en scheerlijnen, want binnen enkele seconden is je slaapplaats klaar. Kampvuurtje aan, driepoot met grill erboven… Laat het genieten maar beginnen.  

Daktrend

Steeds meer mensen kiezen voor kamperen met de daktent. Jonge stellen, maar ook complete gezinnen. Er zijn namelijk daktenten waarin je zelfs met z’n vieren kunt slapen. Het grote voordeel van een daktent is de snelheid waarmee je slaapplaats gereed is en je ligt lekker hoog en droog. Daarnaast ben je veel compacter onderweg, dan met bijvoorbeeld een camper of caravan. Met een daktent kom je op de meest waanzinnige plekjes. En toegegeven: het ziet er ook gewoon ontzettend stoer uit.

Kan een daktent op elke auto?

Van Mini tot 4x4: er bestaan inmiddels veel verschillende soorten daktenten, waardoor er voor elke auto wel een geschikt exemplaar te vinden is. Je hebt wel dakdragers nodig. Naast grootte speelt ook het gewicht een rol, maar de meeste daktenten houden rekening met het gemiddelde toelaatbare gewicht. Controleer voor de zekerheid altijd de maximale daklast in de handleiding van je auto.

Waar mag je kamperen met een daktent?

Kamperen met de daktent betekent veel vrijheid, maar je moet je natuurlijk altijd aan de regels van het betreffende vakantieland houden. In de meeste Europese landen is wildkamperen niet toegestaan, Scandinavië uitgezonderd. Je mag op vrijwel elke camping staan met de daktent. Er heerst soms wel verwarring of je tussen de campers hoort of de grondtenten. Dit is op een camping verder geen probleem. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Op een gemeentelijke camperplaats overnachten, kan echter wel problemen geven. Het voertuig moet dan namelijk officieel gekeurd zijn als camper, anders mag je hier niet staan en ben je zelfs strafbaar. Ook voor het reizen met een daktent geldt: bereid je altijd goed voor, zodat je weet wat wel en niet mag.        

Daktent huren of kopen?

Wil je weten of een daktent iets voor jou is? Je kunt een daktent natuurlijk altijd eerst een keertje huren. Er zijn aanbieders die daktenten verhuren met achteraf een aankoopmogelijkheid. Een deel van de huurprijs wordt dan achteraf verrekend.  

Moet ik de daktent (apart) verzekeren?

Ben je verzekerd tegen (storm)schade of diefstal van de daktent? Wanneer je een daktent huurt of koopt, ben je zelf verantwoordelijk voor de juiste verzekering. Verhuurders van daktenten verwijzen naar de eigen inboedel-, reis- en/of autoverzekering van de huurder. Omdat kamperen in een daktent opkomend is, staat hier vaak niks over opgenomen in de polisvoorwaarden. In dat geval is er waarschijnlijk ook geen dekking wanneer er iets gebeurt met de daktent. Er bestaat ook nog niet zoiets als een aparte daktentverzekering, zoals we dit wel voor bijvoorbeeld campers en caravans kennen. Je kunt de daktent wel extra beveiligen tegen diefstal door middel van speciale montagebeugels. Wil je meer informatie over de dekking bij schade aan of diefstal van een daktent? Wij zoeken het voor je uit, zodat je goed verzekerd en onbezorgd op reis kunt.

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT