Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Een nieuw begin, een goed begin!

1 september 2020

Niet januari, maar september is volgens ons het begin van een nieuwe start. De zomervakantie geeft blijkbaar ook meer tijd om na te denken over je baan, want september staat tevens bekend als dé sollicitatiemaand. En om het lijstje compleet te maken: september is ook een populaire trouwmaand. Scheiden, trouwen of een andere baan. Ze luiden allemaal een nieuw begin in. Vergeet niet om je verzekeringen aan te passen aan de nieuwe situatie en check je financiële situatie.

Dubbel verzekerd?

Wanneer jullie gaan trouwen of voor het eerst gaan samenwonen is het handig om te kijken welke verzekeringen jullie al hebben. Je neemt in principe altijd je eigen verzekeringen mee. Het kan dus heel goed voorkomen dat jullie dezelfde verzekeringen hebben. Zet ze op een rijtje. Zeg eventuele dubbele verzekeringen op en zet gezamenlijke verzekering op jullie beide namen. Let wel goed op of de verzekering van je partner wel voldoende dekking biedt. Klopt de inboedelwaarde nog wel? De huisraad van een gemiddelde studentenwoning is vermoedelijk anders dan wanneer je samen een eengezinswoning betrekt.

Financiële zekerheid

Een nieuw start is ook het moment om kritisch te kijken of je alle verzekering (nog) wel nodig hebt, of dat je juist verzekeringen mist. Niet het leukste onderwerp; maar hoe is jullie financiële situatie als er iets met de ander gebeurt? Je wilt natuurlijk dat de ander goed verzorgd achterblijft. Je kunt dit soort zaken regelen via de levensverzekering of je kunt hiervoor een aparte overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Veel pensioenregelingen hebben een nabestaanden regeling, maar dit geldt niet voor allemaal. En is het bedrag dat eventueel vrijkomt wel voldoende om de vaste lasten te betalen?

Nieuwe baan                                                      

Start je binnenkort met een nieuwe baan en maak je via je werkgever gebruik van een collectieve zorgverzekering? Dan wordt de polis automatisch omgezet naar een individuele polis. De voordelen van het collectief vervallen. Hierdoor ga je mogelijk meer betalen voor je premie. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om over te stappen, maar lang niet allemaal. Ook wanneer de nieuwe werkgever een collectieve zorgverzekering aanbiedt is het niet gezegd dat je zomaar mag overstappen. Zorgverzekeraars hanteren doorgaans een contractperiode van één jaar. Je kunt de oude verzekering opzeggen tot en met 31 december en je hebt tot 31 januari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten.  

Een nieuwe werkgever betekent waarschijnlijk ook een nieuwe pensioenuitvoerder. Het opgebouwde pensioen blijft behouden, zonder dat je hier verder nog premie over betaalt. Je kunt dit bedrag laten uitkeren totdat je met pensioen gaat, eerder afkopen of overdragen aan het pensioenfonds van de nieuwe werkgever. Welke keuze het meest voordelig is, hangt af van je persoonlijke situatie. Een nieuwe baan is ook een goed moment om weer eens uitgebreid stil te staan bij je financiële situatie. Misschien kun je dat droomhuis aan het water nu wel betalen?  

Welke richting je ook op gaat en ongeacht wanneer; wij kijken graag met een frisse blik mee naar jouw financiële situatie en zorgen voor een goed begin voor nu en later.

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT