Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Drie misverstanden over overstappen

6 november 2018

1.            Ik word geweigerd bij een andere zorgverzekeraar

“Als ik wil overstappen, vindt er een medische selectie plaats en omdat ik veel zorg gebruik, zal een andere zorgverzekeraar mij niet accepteren.” Een veelgehoord argument, maar klopt het wel? Voor de basisverzekering in ieder geval niet. Iedere zorgverzekeraar heeft voor de basispolis een acceptatieplicht, daar kunt u niet voor geweigerd worden. En de aanvullende verzekering? Alle zorgverzekeraars bieden pakketten waarvoor u zonder meer geaccepteerd wordt. Medische selectie vindt slechts bij 2 procent van de aanvullende verzekeringen plaats. Dat zijn bovendien de meest uitgebreide verzekeringen.

 

2.            Ik zit prima bij mijn huidige zorgverzekeraar

Ooit heeft u een zorgverzekering gekozen omdat die toen het beste bij u paste. Maar is dat nog steeds zo? Uw wensen en behoeften zijn in de loop van de jaren vast veranderd. En dat geldt ook voor uw zorgverzekeringen. Veel zorgverzekeraars hebben dekkingen in hun aanvullende verzekeringen geschrapt. Er worden bijvoorbeeld minder behandelingen voor een fysiotherapeut of minder geld voor een beugel vergoed. Past uw huidige polis nog bij uw wensen? En dan de premie. De verwachting is dat de premie voor de basisverzekering omhoog gaat. En het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar wordt steeds groter. Bent u nog steeds voordelig uit bij uw huidige zorgverzekeraar?

 

3.            Ik ben uren kwijt met vergelijken. Te tijdrovend en ingewikkeld

Als u wilt weten waar en hoe u volgend jaar het best en voordeligst verzekerd bent, moet u eigenlijk alle polissen en premies met elkaar vergelijken. Daar is eerlijk gezegd geen beginnen aan. Vorig jaar boden verzekeraars samen 55 basispolissen en honderden verschillende aanvullende pakketten aan. Ook het feit dat informatie over de verzekeringen verschillend wordt gepresenteerd, maakt vergelijken lastig. Laat maar zitten dan? Nee. Klop aan bij ons kantoor. Wij beschikken over handige vergelijkingstools. Geef uw verzekeringswensen door, dan hebben wij heel snel de zorgverzekering gevonden die daar het beste bij past.

 

Wij zoeken het voor u uit

Bij een overstap wordt u zeer waarschijnlijk geaccepteerd, een andere zorgverzekering kan beter bij u passen dan uw huidige polis en u bent geen uren kwijt aan vergelijken als u het uitzoekwerk aan ons overlaat. Wacht dus niet, maar geef uw verzekeringswensen vandaag nog aan ons door. Dan laten wij u na 12 november weten of een overstap voor u goed uitpakt. En we zeggen het ook eerlijk als u beter bij uw huidige zorgverzekeraar kunt blijven.

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT