Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Back to school: werk aan ontwikkeling

27 augustus 2020

Op de werkvloer is tegenwoordig steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid als preventiemiddel bij verzuim. Hoe houd je jouw medewerkers vitaal en gemotiveerd? En hoe blijven zij zich waardevol inzetten voor jouw bedrijf? Investeren in de ontwikkeling van medewerkers heeft zich bewezen als een waardevolle tool. De werknemer ervaart meer werkgeluk, functioneert beter en is minder vaak ziek. Hier wordt ook de organisatie beter van.

Werkgeluk betaalt zich terug

Het aanbieden van scholingsmogelijkheden geeft medewerkers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Juist dat ontwikkelen maakt mensen gelukkig. Zicht op groei binnen de organisatie vergroot de motivatie en uitdaging. Bovendien krijgen medewerkers meer zelfvertrouwen, doordat zij beter worden in hun werk. “Geluk, en dus succes, bereik je door continu te werken aan vooruitgang.” Zo stelt de gerenommeerde businesscoach Tony Robbins. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt, dat meer werkgeluk leidt tot minder (ziekte)verzuim, een hogere productiviteit en minder personeelsverloop. Ook het kennisniveau van de organisatie gaat omhoog. Door te investeren in opleiding en personeelsontwikkeling werk je aan een gezonde bedrijfsvoering. Je bespaart kosten en genereert meer omzet.  

Personeel is het nieuwe kapitaal

Bedrijven zijn soms terughoudend om te investeren in scholing van medewerkers. Enerzijds omdat de kosten-baten niet direct inzichtelijk zijn. De exacte waarde van het opleiden van medewerkers is niet uit te drukken in keiharde euro’s. Anderzijds heerst de ‘angst’ dat medewerkers (vroegtijdig) opstappen. “Wat als ik investeer in mijn medewerkers en ze gaan weg?” Onze adviseur zakelijke verzekeringen Arjan Burghout, draait deze vraag om: “Wat als je niet investeert in medewerkers en ze blijven? In de kenniseconomie is personeel het nieuwe kapitaal. Geluk en gezondheid staan voor medewerkers bovenaan. Ontwikkeling, op welk vlak dan ook, draagt daar in grote mate aan bij.”

Heb ik recht op premiekorting?  

Wanneer je als organisatie actief inzet op verzuimpreventie, bijvoorbeeld door te investeren in opleiding, leidt dit in beginsel niet tot lagere premies. Slechts enkele verzuimverzekeringen hanteren een bonusmalus regeling. Dit is een soort premiekorting, vergelijkbaar met de autoverzekering: hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de premiekorting. Een eventuele mogelijkheid is cofinanciering op interventies. De verzekeraar financiert dan (een deel) van de behandeling mee. Verzekeraars zijn namelijk net zo goed gebaat bij een snelle en goede re-integratie van medewerkers. Zij bieden daarnaast ook steeds vaker aanvullende diensten en services aan, gericht op verzuimpreventie en begeleiding bij re-integratie.

Wil jij werken aan ontwikkeling en ben je benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen voor jouw bedrijf? Neem contact op met onze adviseur zakelijke verzekeringen Arjan Burghout voor een persoonlijk en verhelderend adviesgesprek.  

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT