Nieuws

Bekijk ons laatste nieuws van NVO Verzekeringen

Alleen basispolis of ook aanvullend verzekeren?

6 november 2018

Wat vergoedt de basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt basale zorgkosten voor onder meer de huisarts, medisch specialisten, psychologische hulp, verloskundigen, ziekenhuisopname, wijkverpleging, kraamhulp, medicijnen en hulpmiddelen. Verder kent de verzekering een beperkte vergoeding voor bepaalde medische zorg. Fysiotherapie bijvoorbeeld wordt pas vanaf de 21e behandeling vergoed. Ook biedt de basisverzekering een vergoeding voor medische kosten in het buitenland, maar die vergoeding is nooit hoger dan het Nederlandse tarief. Voor verzekerden jonger dan 18 jaar is het vergoedingenpakket van de basisverzekering uitgebreider. Voor hen zijn ook tandartskosten en de eerste 18 behandelingen voor fysiotherapie gedekt.

Enorme keuze in aanvullende verzekeringen

Voor de zorg die niet in de basispolis zit, bieden verzekeraars aanvullende verzekeringen. Zo´n 80 procent van de Nederlanders kiest ervoor zich aanvullend te verzekeren, het vaakst voor tandartskosten, fysiotherapie en brillen en contactlenzen. Andere populaire dekkingen zijn alternatieve geneeswijzen en extra dekking voor medische hulp in het buitenland.


Iedere zorgverzekeraar biedt verschillende aanvullende verzekeringen aan. De samenstelling van de pakketten en de mate waarin zorg daarin vergoed wordt, verschillen bovendien van verzekeraar tot verzekeraar. En bij dezelfde verzekeraar van pakket tot pakket. Het totaal aantal aanvullende verzekeringen is dan ook enorm en de premies lopen sterk uiteen. Bedenk welke kosten u echt vergoed wilt hebben en wij zoeken daar een passende verzekering bij.

 

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op!


010 458 16 16
info@nvoverzekeringen.nl

CONTACT